Skogsbad

MOVE YOUR MIND


Skogbad

Vi tar det bästa från yogan och från naturen. Det vi alltid har känt på oss - att skogen och naturen läker, finns det nu vetenskapliga bevis för. Följ med till några av de fantastiskt utvalda skogsrummen i Hälsinge- och Gästrikeskogarna för en skön stund där du ges möjligheten att bada alla sinnen i vacker natur, tystnad och skogens friska luft. Med utgångspunkt från medveten närvaro går vi in i olika valda skogar. Där får du guidning hur du förhöjer upplevelsen och verkligen kan ta del av den djupa avslappningen och sinnliga stimulansen.


Helt utan krav.

Bara en stund i nuet.

Din stund!Vad är skogsbad?

Skogsbad är en mycket långsam naturvandring där du får möjlighet att sakta ner och uppleva naturen mer närvarande med  hjälp av sinnesövningar, bara-varande och ibland enkla kreativa övningar och det är helt fritt från prestation. Det är ett sätt att få en närmare naturkontakt samtidigt som många upplever att de mår bra, återhämtar sig och upplever samhörighet med naturen. Vi öppnar vårasinnen och får tusenfalt tillbaka.


Varför är det så bra?

Att vara i skogen känns inte bara bra, det ÄR bra för oss. Det kan läka oss från en rad stressrelaterade tillstånd och höja vårt immunförsvar på ett sätt som nu många vetenskapliga studier bevisar. Och visst kan det kan vara kul med mätbara tester, studier och forskning - men framför allt är det summan av alla delar i ett skogsbad som man ska uppleva i första hand, och inte de enskilda.


Hur går det till?

Ett skogsbad skiljer sig på flera sätt från en vanlig naturvandring i skog och mark. Vi saktar ner vårt tempo betydligt och får guidning till upplevelser som öppnar våra sinnen, ofta på ett mer ingående sätt än vanligt. 


När, var och hur bokar jag?

Planerade öppna skogsbad i Gävle (med omnejd):

Onsdag den 25 maj kl 19-20:30

Onsdag den 1 juni kl 19-20:30

Måndag den 6 juni kl 9:30-11:00 (Nationaldagen)


Anmäl dig via bokadirekt


Effekten av skogsbad

När vi blir mer naturligt närvarande har vi möjlighet att fördjupa kontakten och relationen med den omgivande naturen. En känsla av lättnad kan infinna sig, en upplevelse som får oss att slappna av, både fysiologiskt och psykologiskt. Vi börjar se och uppleva sådant vi tidigare och i vårt vardagsmedvetande inte vanligen lägger märke till. Våra sinnen fylls på ett sätt som ger rum för upplevelsen av att "skogsbada", där vi är i skogen på ett särksilt närvarande vis, i sinnlig kontakt med den omgivande naturen. Gradvis gör vi oss mer tillgängliga för naturens läkande inverkan, en upplevelse och process som sker på flera plan.


Frågor?


För frågor hör av dig till mig eller via 070-2000 521 eller om du vill anmäla dig, gör det härVarmt välkommen! 

Spökar klimakteriet med dig?

Vi kvinnor förtjänar att må bra genom hela livet. Mycket händer dock i våra kroppar när vi går in i förklimakteriet och klimakteriet. Jag vill att du ska vara din bästa version av dig själv när du börjar närma dig eller kliver in i klimakteriet.


När hormonerna svajar i våra kroppar och vi inte längre känner igen oss själva är det viktigt att vi börjar tänka lite annorlunda. Kanske är du en kvinna som:

  • Inte längre känner igen din kropp
  • Träningen svarar inte
  • Du är konstant trött
  • Plötslig viktuppgång


Jag är utbildad Personlig tränare, Stark Genom Klimakterie-coach, Löpcoach, Kostrådgivare, Yoga- och Meditationslärare, Idrottsmassör och utbildar mig nu till samtalscoach. Läs mer här