RETRATS/EVENTS

Retreats och event

DAGSRETREAT

SKAPA LIVSFLOW


Överhärde bygård, Valbo

kl 8:30-16:30 den 21 april 2024 Jag vet att du redan vet allt du egentligen behöver veta för att leva ditt bästa liv. Jag vet att du har all potential inom dig för att uppfylla dina drömmar. Du behöver inte lära dig en massa nya tekniker och metoder för att älska dig själv, att våga följa dina drömmar och leva ditt bästa liv – du behöver bara hjälp att komma igång.


Det här är din dag där du ska påminnas om allt du redan vet. Jag kommer hjälpa dig att komma ihåg: komma ihåg vem du är, vad du vill och vad du redan vet. 


Här får du en härlig dag med inspiration och verktyg för hur du lever i livsflow. Jag kommer påminna dig om saker som känns så självklara eftersom du egentligen redan vet.


Dagens program:

8:00 Öppet för en kopp te eller kaffe för den som vill

8:30 Morgonyoga - mjukt, skönt flow för din kropp och knopp

9:30 “Så här fungerar du”

Här pratar vi om vad som styr våra livsval, hur påverkar vår uppväxt oss och hur påverkar våra tankar våra känslor? Vi fortsätter sedan med att göra oss redo för att släppa taget och öppna upp för allt det som håller oss tillbaka och för att älska oss själva och hitta ditt innersta syfte.


12:00 Lunch med efterföljande skogsbad


14:30 “Manifestera dina drömmar”

Det är dags att börja prata om din uppgradering. Allt börjar med vad du tror du förtjänar, vilket liv du kan leva och hur du kan må. Här börjar du drömma STORT och formulera hur du ska nå din fulla potential.


16:30 Avslut och Hejdå


Under de båda sessionerna blandar vi teori, diskussion och kraftfulla övningar.Information om dagsretreatet

Tid: 21 april, 2024. Retreatet börjar kl 08:30, men kom gärna en stund innan och värm dig med en kopp te eller kaffe.

Plats: Överhärde bygård, Valbo
Kost: Vegetarisk (i möjligaste mån ekologisk) mat. Vid anmälan, meddela ev. allergier
Pris: 1350kr inkl lunch och fika. Vid bokning före 28/2 erhålls 100 kr rabatt.
Medtag: sköna kläder för inomhus- och utomhusbruk samt yogamatta. Om du inte äger en yogamatta, så meddela det vid anmälan så tar jag med till dig.


Anmälan
Anmälan sker via mejl tillhelena@oppistugus.se eller 070-200 05 21. Vid anmälan får du instruktion om hur betalningen går till, vilket säkrar din plats till dagsretreatet.


Betalningsvillkor
Betalning sker via swish till företagskonto. Din bokning är bindande men du är välkommen att överlåta platsen om du får förhinder. 

Löparglädje -

en inspirationsdag för att komma igång eller utveckla din löpning

Söndag den 5 maj, 8:30-16:30, 

Kolishuset, Skutskär

Vill du ta din löpning till nya höjder och hitta glädjen i varje steg? Anmäl dig då till vår inspirationsdag, "LÖPARGLÄDJE", där vi guidar dig genom en dag fylld med kunskap och praktiska övningar för att påbörja eller lyfta din löpning till nästa nivå. Börja dagen med en god kopp kaffe eller te och lyssna sedan på vår föreläsning om nycklarna till att starta upp din löpträning och maximera dess effektivitet.


Under dagen kommer vi att dela med oss av konkreta tips för att göra dig till en gladare löpare, samt coacha dig i löpteknik och styrketräning. Avsluta dagen med ett spännande överraskningspass och låt oss tillsammans skapa nya löparminnen och upplevelser. Ta steget mot en starkare, mer hållbar löparvana och anmäl dig redan idag!

SCHEMA

(preliminärt och tiderna kan komma och justeras)


8:30 VÄLKOMMEN kaffe/the


09:00-10:00 – Föreläsning: Nycklar till uppstart av löpning och hur du får ut maximalt av din träning
Här delar vi av oss om nycklarna till en effektiv löpstart och hur du maximerar din träning. Vi utforskar hur du bäst strukturerar din träning för optimal effekt och hur pulsbaserad träning kan gynna dig. I passet kommer vi dela med oss av många konkreta tips för att öka din löparglädje.


10-10:30 – Fika (kaffe, te, frukt)


10:30-12:00 – Workshop i löpteknik

Genom enkla tekniker och personlig coachning gör vi din löpning lättare och mer effektiv. Ta del av konkreta tips och få guidning i spåret för att upptäcka skillnaden små förändringar kan göra.


12:00-13:00 – Lunch

13:00-14:15 – Workshop: Core, benstyrka och rörlighet för löpare

Här går vi igenom viktiga aspekter för löpare vad det gäller core, benstyrka och rörlighet! Vi tipsar om avgörande övningar som minskar skaderisken och bygger en stabil grund för din löpning. Du får också lära dig att aktivera rätt muskler under olika övningar för maximalt resultat.

 

14:15-14:45 – Fika


14:45 – 16:15 – Avslutande pass: lugn joggingtur till havet

Vi avslutar dagen med en stillsam jogg till havet, där vi kan njuta av den vackra miljön och kanske känna sanden mellan tårna. Beroende på vilken väg vi väljer tar tur och retur cirka 3 kilometer, vilket ger dig en skön avslutning på vår inspirationsdag.


15:45-16:00 AVSLUT

DINA INSPIRATÖRER FÖR DAGEN ÄR

Johanna Sognestrand

Helena Hammarberg

RECENSION

"Vackert, tillåtande, lugnt, njutbart, gott, rörligt, varmt och kallt - ett vackert konstverk"


- Tidigare deltagare -


BILDER FRÅN TIDIGARE RETREAT

Fler summeringar av tidigare retreats

"Ett skönt retreat med fokus på att vara snäll mot sig själv. Tid för reflektion och utbyte i en lite grupp med inriktning att hitta verktyg för att stärka sig själv med enkla verktyg som funkar i vardagen"


Deltagare Ljungdalen 2022

"”In to the wild” är möjlighet att få komma iväg och upptäcka och lära känna sig själv lite bättre tillsammans ledd av en trygg ledare i en varm sfär! Man känner sig sedd och hållen och omhuldad i samtal, vandringar och andra aktiviteter!


Vi har njutit av varandras gemenskap, delat några av livets upplevelser/utmaningar, skrattat och gråtit, haft gott om egen tid att tänka, känna och reflektera kring egna och givna frågor/funderingar, vandrat i naturen, förundrats över stillheten och tystnadens välgörande kraft, beskådat bergstoppar och vattenfall, badat kalla bad, upplevt solsken, regn, hagel och snö, samtalat framför öppen eld under månen och stjärnornas sken, lagat och ätit god mat, yogat, tränat funktionellt, fått och gett massage, andats med hela kroppen, skapat visionboards och mycket mer..


Men den allra finaste och viktigast resan har vi nog alla gjort på insidan ändå! För vad tydligt det blir när man äntligen stannar upp, vad som verkligen betyder något på riktigt i livet!
Man hamnar på rätt spår - Nu fortsätter resan!


Deltagare Ljungdalen 2022

"Tid till eftertanke och reflektion. Fin gemenskap. Fantastiskt bra ledning av Helena som ger praktiska redskap vilka ger stöd till vardagen. Bra luft för själen och bra stugor att bo i. Älskade omgivningen"


Deltagare Ljungdalen 2022