Yoga och Meditation gammal

Lär dig Meditera

(online, 12 veckor)


Det här är kursen för dig som vill komma igång med en regelbunden praktik hemma.


Under tolv veckor fyller jag dig med all nödvändig inoformation och kunskap du behöver för att etablera en yogapraktik.

Varje vecka får du en ny meditation att praktisera samt all teori, inspiration och information i poddformat, som du kan lyssna på under en stilla promaenad.


Låter det intressant? Låt mig få guida dig.

Yoga och Meditation

oppii erbjuder barnyoga, tonårsyoga, familjeyoga, senioryoga, mjuk/ryggyoga till privatpersoner, företag, organisationer och föreningar

HELA KROPPEN I BALANS

Våra kroppar är vår oändliga resurs till välmående. Vi är skapade för att utföra rörelse. Rörelse under närvaro, med stor medvetenhet och i skön balans mellan kropp, själ och sinne. Kroppen är en sammanhängande enhet och att allt som händer, eller inte händer, i kroppen har en påverkan på hela strukturen när den är i rörelse.


NÄRVARO • MEDVETENHET • BALANS

Vår Yoga lägger stor vikt vid att utveckla närvaro och att acceptera sig själv som man är just nu - sin kropp, sina tankar och känslor.


Medvetenhet är ett centralt begrepp inom yoga. Att vara medveten innebär att vara ständigt närvarande i nuet - att vara uppmärksam. Med  uppmärksamhetens hjälp upptäcker man spänningar och blockeringar av såväl fysisk som mental och emotionell natur. Man lär sig också att lösa upp dessa från grunden. Avslappning är en viktig aspekt i alla slag av yogaövningar, men vi undervisar också i en särskild metod för systematisk avslappning på alla nivåer - Yoga Nidra.


Våra kurser i yoga och meditation följer ett holistiskt sätt att lära ut yoga enligt Satyananda Yogas principer. Det innebär att varje lektion är uppdelad i fyra moment. Vi börjar alltid med asana-kroppsövningar som sedan följs av pranayama-andningstekniker. Vi tillämpar en liggande djupavslappningsteknik-yoga nidra och avslutar med en sittande meditation. Med dessa fyra moment som hör till yoga har du tränat och berört hela dig.

Yoga Nidra - djupavslappning

Yoga Nidra- Vägledd guidning till avslappning, vila och återhämtning

Har du någon gång haft svårt att komma ner i varv? Att finna den där sköna avslappningen i din kropp?


Eller händer det att du har svårt att somna in?

Yoga nidra är en guidad meditationsteknik som utförs liggande och kan ge dig fördelar som minskad stress, bättre sömn och en jämnare balans i vardagen. Djupavslappningen passar ung som gammal, vana yogi eller oerfaren.


Yoga nidran, eller yogsik sömn som det ibland kallas, finns i en variant som är 15min och en som är 30min. Utifrån din tillgång av tid, väljer du vilken variant du ska använda dig av just idag. Jag hoppas du ska finna den lika värdefull som jag gör och har gjort.


Avslappningen är inläst av Helena Hammarberg, diplomerad yoga- och meditationslärare.