Retreat

FJÄLLFRID 

- retreatet för dig som vill ha en stunds stillhet och reflektion i underbar fjällmiljö

Torsdag 3-6 oktober, 2024

Fjällhornet Resort, Ljungdalen

Är det inte dags att du ger dig själv den gåva du förtjänar? En stund av stillhet och reflektion, långt bort från den hektiska vardagen, nära naturen i början av den oändliga fjällvärlden.


Tillsammans kommer vi att skapa en magisk upplevelse där du kan släppa taget om stress och bekymmer, och istället fokusera på att närma dig ditt sanna jag. Under din vistelse kommer vi att erbjuda övningar och sessioner för personlig utveckling, där du får verktyg och insikter för att växa och blomstra.


Vi kommer vandra på fjället och ta in den uppfriskande omgivningen, njuta av en avkopplande basturitual för att rena kropp och själ, samlas kring elden i en ljuvlig kakaomeditation och dela historier och skapa gemenskap. Naturligtvis finns det även gott om tid för att bara vara och reflektera över livets skönhet. 

Kom och upplev den helande kraften i naturen och i ditt eget inre landskap


Tillsammans kommer vi att skapa en magisk upplevelse där du kan släppa taget om stress och bekymmer, och istället fokusera på att närma dig ditt sanna jag.


Under din vistelse på Fjällhornet kommer vi att erbjuda övningar och sessioner för personlig utveckling, där du får verktyg och insikter för att växa och blomstra.


Vi kommer vandra på fjället och ta in den uppfriskande omgivningen, njuta av en avkopplande basturitual för att rena kropp och själ, samlas kring elden i en ljuvlig kakaomeditation och dela historier och skapa gemenskap. Naturligtvis finns det gott om tid för att bara vara och reflektera över livets skönhet.


Och låt oss inte glömma den välsmakande maten, lagad från grunden med rena råvaror. Du kommer bo i eget rum i enkla stugor på Fjällhornet Resort i Ljungdalen. En magisk oas, där lugnet infinner sig så fort du anländer till den stilla anläggningen i väglöst land. De sista 500 meterna behöver du nämligen ta dig fram till fots.

Prisuppgifter

Fjällhornet Resort i Ljungdalen den

3-6 oktober 2024


Investeringen före den 1 juli 2024 är 5950 kr per person (boende i enkelrum), därefter är priset 6950kr/person.


Allt detta ingår:

- Boende i enkelrum -

- 3 frukostar -

- 4 luncher -

- 3 middagar -

- Basturitual -

- Kakaocermoni -

- Fika och mellanmål torsdag, fredag och lördag -

- Samtliga aktiviteter enligt program -


Moms ingår i priset (12%)

Max. 10 deltagare


Betalningsvillkor

Betalning sker mot faktura. En faktura skickas till dig i ett separat mail, efter att du har fått din bokningsbekräftelse. Fakturan ska vara betalad inom 30 dagar. Möjlighet finns att dela upp din betalning över 1, 2 eller 3 månader. Ange det vid din bokning.

RECENSION

"Vackert, tillåtande, lugnt, njutbart, gott, rörligt, varmt och kallt - ett vackert konstverk"


- Tidigare deltagare -

Vem kommer du att möta?

Helena Hammarberg

Samtalscoach, yoga- och meditationslärare, personlig tränare


Helena är huvudarrangör för retreatet och hennes vision för sina retreat är att de alltid ska vara en oas för personligt växande och inre frid


Miljön på Fjällhornet är som skapad för det inre utforskande, liksom en plats för gemenskap och relation, dvs mötet, både det inre och det yttre. En plats att komma samman.


Under retreatet kommer Helena att leda yogapass, leda vandringar och rörelse och finnas där för att lyssna och stödja er under hela retreatet. Helena kommer också att vara er kock under dagarna, lagandes alla måltider från grunden med rena och näringsrika råvaror.


Med Helena vid er sida kan ni förvänta er en holistisk och inspirerande upplevelse, där ni stärks och förändras på alla plan.

Eva Östberg

Samtalsterapeut


Eva Östberg är din guide på den inre resan mot välbefinnande och självupptäckt. Med över fem års utbildning vid Psykosyntesakademin i Stockholm och en gedigen erfarenhet från olika branscher, inklusive finans och turism, finns hon där för att leda dig genom workshops och guida dig på din väg mot inre frid och balans.


Hon tror på kraften i djupa möten och medvetenhet om våra beteendemönster. Genom hennes guidade workshops och kraftfulla övningar för personlig utveckling kommer vi att utforska fjällvärldens stillhet och kraft, för att växa och utvecklas.

Eva Åslund

Stugvärd, Fjällhornet Resort


Alltid med ett stort leende hälsar Eva alla gästerna välkomna till det vackra området nära Helagsmassivet. Med sitt varma leende och härliga dialekt skapar hon en atmosfär av välkomnande och stolthet. Eva brinner för att ge gästerna en minnesvärd och trevlig upplevelse, och hennes fokus på att vara serviceminded och sprida glädje gör henne till en oumbärlig del av vårt  retreat.


Din investering

EarlyBird pris (före 1 juli 2024) är 5950kr/person. Därefter är investeringen 6950 kr per person (boende i enkelrum).


För att bekäfta din bokningen ska en kostnad om 1500 kr betalas via swish (info kommer om nummer vid bokningen). Resterande del kostnaden faktureras och ska betalas inom 30 dagar. Möjlighet att dela upp din betalning över 1, 2 eller 3 månader. Detta behöver då anges vid bokning.


Schema

(schemat kommer att kompletteras kontinuerlig)


Torsdag:

12:00 Lunch, välkommen och incheckning

14:00 Vandring på fjället

17:00 Basturitual

19:00 Gemensam middagFredag:

7:30 Yoga

8:30 Frukost

10:00 Workshop 1

12:30 Lunch

14:00 Workshop 2

17:00 Pulshöjande aktivitet

19:00 Gemensam middag

Lördag:

7:30 Frukost

8:30 Endorfinkick

10:00 Vandring på fjället

13:00 Lunch

15:00 Workshop 3

17:00 Guidad kakaocermoni i grillkåtan

19:00 Gemensam middag

Söndag:

7:30 Yoga

8:30 Frukost

9:30 Workshop 4

13:00 Lunch och hejdå


Tillåt dig själv att släppa taget om allt yttre och istället fokusera på det som verkligen betyder något - din inre tillväxt och välbefinnande

Praktisk information

Retreatet FJÄLLFRID startar med lunch torsdag den 3 oktober och avslutas efter lunch, söndag den 6 oktober 2024.


Resa till och från Ljungdalen ordnas på egen hand med bil direkt till Ljungdalen, eller buss till Funäsdalen (Härjedalingen) och därifrån vidare med taxi.


Tidigare år har deltagarna anordnat samåkning och haft trevligt på vägen upp och hem.BILDER FRÅN TIDIGARE RETREAT

Om Fjällhornet Resort

Nära Helagsmassivet i Ljungdalsfjällen ligger STF Fjällhornet Resort. Här finns en fantastisk orörd natur precis runt stugknuten - en idealisk oas att koppla av, koppla bort och koppla ned.


Här får du tid att tänka, tid att vara och tid att fylla på ny energi och nya intryck som naturen bjuder på. Mitt i denna unika fjällvärld ligger de gediget byggda stugorna som vi bor i. Alla stugor är utrustade med braskamin och sällskapsytor. I bastuavdelningen med duschar, som du har fri tillgång till när du vill, finns det både dam och herrbastu. 


I storstugan kommer vi att hjälpas åt att laga mat av rena råvaror och där kommer vi att genomföra workshops och yoga/meditationer.


I hjärtat av anläggningen ligger den nyuppförda grillkåtan som inbjuder till att bara sitta en stund och meditera eller blicka in i eldan. Med andra ord – en plats för njutning!

Ljungdalen

En gemytlig pärla som jag återkommer till gång på gång

Fler summeringar av tidigare event

"Ett skönt retreat med fokus på att vara snäll mot sig själv. Tid för reflektion och utbyte i en lite grupp med inriktning att hitta verktyg för att stärka sig själv med enkla verktyg som funkar i vardagen"


Deltagare Ljungdalen 2022

"”In to the wild” är möjlighet att få komma iväg och upptäcka och lära känna sig själv lite bättre tillsammans ledd av en trygg ledare i en varm sfär! Man känner sig sedd och hållen och omhuldad i samtal, vandringar och andra aktiviteter!


Vi har njutit av varandras gemenskap, delat några av livets upplevelser/utmaningar, skrattat och gråtit, haft gott om egen tid att tänka, känna och reflektera kring egna och givna frågor/funderingar, vandrat i naturen, förundrats över stillheten och tystnadens välgörande kraft, beskådat bergstoppar och vattenfall, badat kalla bad, upplevt solsken, regn, hagel och snö, samtalat framför öppen eld under månen och stjärnornas sken, lagat och ätit god mat, yogat, tränat funktionellt, fått och gett massage, andats med hela kroppen, skapat visionboards och mycket mer..


Men den allra finaste och viktigast resan har vi nog alla gjort på insidan ändå! För vad tydligt det blir när man äntligen stannar upp, vad som verkligen betyder något på riktigt i livet!
Man hamnar på rätt spår - Nu fortsätter resan!


Deltagare Ljungdalen 2022

"Tid till eftertanke och reflektion. Fin gemenskap. Fantastiskt bra ledning av Helena som ger praktiska redskap vilka ger stöd till vardagen. Bra luft för själen och bra stugor att bo i. Älskade omgivningen"


Deltagare Ljungdalen 2022

Bokningsregler

  • Din bokning är bindande i och med att du erhållit ett bekräftelsemejl och betalat anmäldningsavgiften om 1500 kr via swish eller bankgiro (info om nummer kommer vid bokning)
  • Resterande del kostnaden faktureras och ska betalas inom 30 dagar. Möjlighet att dela upp din betalning över 1 eller 2 månader. Detta behöver då anges vid bokning.
  • Om avbokning sker 45 dagar före eventet, kan 50% av kostnaden betalas tillbaka

Övrig information

  • Ditt rum står till förfogande från 13:00 på ankomstdagen. På avresedagen lämnas rummen senast kl 10:00.
  • Särskilda önskemål vad det gäller din kost lämnas så snart som möjligt, helst vid bokning
  • Anläggningen är rökfri.
  • Vi reserverar oss för att eventuella ändringar i schemat kan behövas göras
  • Eventet är garanterat med resegaranti hos Kammarkollegiet vilket innebär att du kan få ersättning om din resa blir inställd eller avbruten om vi skulle drabbas av insolvens.
  • Fler frågor? Kontakta mig på helena@oppistugus.se
unsplash