Yoga/Meditation

Aktiviteter inom

Yoga och meditation


Jag erbjuder barnyoga, tonårsyoga, familjeyoga, senioryoga, mjuk/ryggyoga till privatpersoner, företag, organisationer och föreningar.


Jag är skolad inom klassisk yoga och idag älskar jag variationen mellan att leverera yoga och meditation inomhus i sal, utomhus under bar himmel (året runt) eller online/digitalt.


Under somrarna praktiserar jag gärna yoga på vattnet, så kallad SUP- eller brädyoga. En fantastisk upplevelse.


Vintertid rullar jag ut renfällarna, tänder eldkorg och lyktor och njuter av en stilla klass under stjärnorna.

Kroppsmeditation

Wabing


Wabing en enkel och effektiv metod (kroppsmeditation) för att varva ned efter en aktiv dag och göra dig av med spänningar. Här får du chansen att skaka loss och släppa på det som du inte längre behöver bära omkring på. Skakningarna är kroppens naturliga reflex att skydda dig.


Resultatet brukar vara att nervsystemet återgår till balans och att din motståndskraft mot livets oundvikliga utmaningar över tid ökar.


I Wabing arbetar du med kropp, känslor och tankar integrerat och det primära syftet är att skapa en djupare muskulär avslappning, förbättra din känslomedvetenhet, samt nå ett lugnt och koncentrerat sinnestillstånd.


Testa och lär dig metoden i grupp eller individuellt. Boka via bokadirekt.se

Yoga under bar himmel

Säsongen 2023/24

Yoga under bar himmel

Varmt välkommen till en magisk stund under bar himmel i snön, grönskan, klipporna eller stranden. På väl utvalda ställen rullar vi under hösten och vintern ut våra renskinn och lyser upp vår "yoga-studio" med eldfat, marschaller och lyktor. Under sommaren och våren rullar vi ut mattona på vacker plats i något skogsbryn eller vid vattnet.


Vi anpassar klassen efter de förhållande som dagen erbjuder. Till yogan är alla välkomna och det krävs ingen tidigare erfarenhet av yoga. Du behöver dock kunna gå en stillsam promenad om 500 m.


Efter yogaklassen finns en värmande kopp te till den som önskar. Varmt välkommen till en härligt annorlunda upplevelse.  Kostnaden är 250 och du bokar här. Några dagar före din yogaklass får du ett mejl med mer information om vart vi håller till samt betalningsinformation. Max 8 deltagare per klass. 


  Du klär dig i varma kläder, som du kan känna dig fri i. Om du vill får du gärna ta med en filt att vira runt dig när vi sitter eller ligger. Av oss får du låna skinn eller matta att yoga på och efteråt bjuds du på en värmande kopp te.


  påskdagen den 31 mars 2024 kl 09:00-11:00 gästar jag Fjällhornet Resort och då kan du yoga och käka frukost i ett härligt paket. Läs mer om det här


  Har du frågor? Kontakta mig på helena@oppistugus.se 


  ONLINE

  Yoga Nidra

  Yoga nidra är en guidad meditationsteknik som även kallas yogisk sömn och som vanligtvis utförs liggandes. Yoga nidra hjälper oss att hitta en total djupavslappning som kan bidra till att lösa upp mentala och fysiska spänningar. På sanskrit betyder nidra sömn och yoga nidra kallas ofta den sömnlösa sömnen då vi tas in i ett tillstånd mellan vakenhet och sömn där kroppen går in i en djup form av avslappning.


  Fördelarna med yoga nidra är minskad stress, ger dig en total avslappning som släpper mentala och fysiska spänningar och en stund som ger din kropp och sinne återhämtning och balans.


  I den här kursen får du tillgång till sex olika typer av yoga nidra. En kort klassisk variant, en längre klassisk variant, en som passar bra strax före sovdags, en som passar bra för din stund ute i naturen, en som är riktad mot barn och en för total avslappning.


  Jag hoppas du ska gilla yoga nidra lika mycket som jag gör.


  Anmäl dig här.

  ONLINE

  Lär dig meditera

  En 12 veckor lång resa för dig som är ny till meditation eller till dig som vill fördjupa din meditationsträning.


  Här får du alla praktiska tips om hur du ska tänka, hur du kan sitta, nödvändig teori och kunskap.

  Allt för att etablera en egen praktik hos dig, i din vardag. Anmäl dig här.

  Aktiviteter på vattnet

  SUP-paddling/Yoga


  Stand up paddleboard (SUP) är något för alla oavsett ålder och livsstil. Det har snabbt blivit en växande vattensport både för rekreation och för träning.

  SUP-/brädyoga


  SUPYoga är det bästa av två världar! Yoga i kombination med himmel, naturen & vattnet, en härlig äventyrlig upplevelse.


  Vi byter ut yogamattan mot en SUP och njuter av att sträcka ut och stärka kroppen och stilla sinnet tillsammans med vattenstänk och närvaro av naturen.


  SUP-yoga genererar en perfekt kombination av glädje, närvaro och mod samt en skön känsla som dröjer sig kvar länge.


  Bra att veta

  • Inga tidigare förkunskaper krävs

  • Simkunnig 200 m

  • All utrustning ingår i priset så som lån av bräda, fångrem, paddel, flytväst, guidning av certifierad SUPinstruktör/SUPYoga lärare/Yogalärare

  • Passets längd är 2 timmar


  Läs mer om SUP-yoga här

  Dagsretreat på SUP


  Vi välkomnar sommaren 2024 med en dagsretreat för både kroppen, själen & sinnet. Vi startar på land för genomgång av dagen, genomgång av utrustning samt paddlingsteknik. Turen går över vattnet till en närliggande ö med en fin liten vik.


  Vi öppnar upp med mjuk yoga, meditationer, reflektioner & guidade övningar. Vi länkar till himmel och jord som hjälper dig att komma närmre dig själv och beröra din själ och ditt hjärta.

  Den här dagen är för dig som längtar efter värme inombords, natur, paus och kvalitetstid.


  Krav på erfarenhet:
  Simkunnig 200 m & bekväm med att vistas på vattnet.  Vill du och ditt kompisgäng eller familj boka en privat yogaklass? 

  Har du några fler frågor?

  Känn dig fri att höra av dig till

  unsplash