Skogsbad

MOVE YOUR MINDSkogbad - shinrin yoku

Vi tar det bästa från yogan och från naturen. Det vi alltid har känt på oss - att skogen och naturen läker, finns det nu vetenskapliga bevis för. Följ med till några av de fantastiskt utvalda skogsrummen i Hälsinge- och Gästrikeskogarna för en skön stund där du ges möjligheten att bada alla sinnen i vacker natur, tystnad och skogens friska luft. Med utgångspunkt från medveten närvaro går vi in i olika valda skogar. Där får du guidning hur du förhöjer upplevelsen och verkligen kan ta del av den djupa avslappningen och sinnliga stimulansen.


  • Helt utan krav.
  • Bara en stund i nuet.
  • Din stund!Vad är skogsbad?

Skogsbad är en mycket långsam naturvandring där du får möjlighet att sakta ner och uppleva naturen mer närvarande med  hjälp av sinnesövningar, bara-varande och ibland enkla kreativa övningar och det är helt fritt från prestation. Det är ett sätt att få en närmare naturkontakt samtidigt som många upplever att de mår bra, återhämtar sig och upplever samhörighet med naturen. Vi öppnar vårasinnen och får tusenfalt tillbaka.


Varför är det så bra?

Att vara i skogen känns inte bara bra, det ÄR bra för oss. Det kan läka oss från en rad stressrelaterade tillstånd och höja vårt immunförsvar på ett sätt som nu många vetenskapliga studier bevisar. Och visst kan det kan vara kul med mätbara tester, studier och forskning - men framför allt är det summan av alla delar i ett skogsbad som man ska uppleva i första hand, och inte de enskilda.


Hur går det till?

Ett skogsbad skiljer sig på flera sätt från en vanlig naturvandring i skog och mark. Vi saktar ner vårt tempo betydligt och får guidning till upplevelser som öppnar våra sinnen, ofta på ett mer ingående sätt än vanligt. 


När, var och hur bokar jag?

Just idag finns inga planerade öppna klasser, men hör gärna av dig med en förfrågan om du vill arragnera ett skogsbad för dina vänner eller din organisation. Mejla helena@oppistugus.se för mer info.


Effekten av skogsbad

När vi blir mer naturligt närvarande har vi möjlighet att fördjupa kontakten och relationen med den omgivande naturen. En känsla av lättnad kan infinna sig, en upplevelse som får oss att slappna av, både fysiologiskt och psykologiskt. Vi börjar se och uppleva sådant vi tidigare och i vårt vardagsmedvetande inte vanligen lägger märke till. Våra sinnen fylls på ett sätt som ger rum för upplevelsen av att "skogsbada", där vi är i skogen på ett särksilt närvarande vis, i sinnlig kontakt med den omgivande naturen. Gradvis gör vi oss mer tillgängliga för naturens läkande inverkan, en upplevelse och process som sker på flera plan.


Frågor?


För frågor hör av dig till mig eller via 070-2000 521 eller om du vill anmäla dig, gör det härVarmt välkommen! 

Planerade

SKOGSBAD


  • 4 maj kl 8:00-10:00, Skogsbad med kakaocermoni, Gävle
  • 8 maj kl 18:30-20:30, Skogsbad med kakaocermoni, Axmarbruk
  • 19/5 kl 8:00-10:00, Skogsbad, Gävle

Vill du arrangera ett eget skogsbad för ditt kompisgäng eller företag?

unsplash